top of page

FOTO | Toerisme Oost-Vlaanderen opent wandelnetwerk tussen Zwalm en Dender

Bijgewerkt op: 9 jul.

Op 25 juni was er in De Pikardijn een persvoorstelling van het nieuwe wandelnetwerk 'Tussen Zwalm en Dender'.


Op Routen.be lezen we: "Van dagtrippers tot geroutineerde stappers: op het wandelnetwerk Tussen Zwalm en Dender komt iedereen aan z’n trekken. Al wat je hoeft te doen, is de knooppunten van je keuze met elkaar verbinden langs zo’n 170 kilometer aan paden en paadjes door lieflijke dorpen, fraaie bossen en andere zalige stukjes natuur. 

Verdwalen zit er niet in: rood-witte bordjes wijzen je overal de juiste weg en brengen je veilig en wel terug naar je startpunt. Toe aan een pauze? Dankzij de pictogrammen op de kaart vind je makkelijk de leukste cafés, mooiste uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden."


Suggestielus: Cotthem en Oude Heerweg Wandelroute


Wil je graag het nieuwe wandelnetwerk Tussen Zwalm en Dender verkennen, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Dan is een goed startpunt de kant-en-klare, 10 kilometer lange Cotthem en Oude Heerweg wandelroute. Stappers die houden van de rust en stilte vinden in Sint-Lievens-Houtem de geknipte plek. Het startschot wordt gelost op de markt, trouwens Vlaanderens op één na grootste marktplein! Daarna gaat het al snel richting het charmante Cotthembos, het idyllische bos in de vallei van de Cotthembeek. Zet hier vooral je zintuigen open en geniet. Verderop leer je langs de Livinuskapel alles over de legende van de heilige Livinus, ook de Sint-Annakapel is een rustmomentje waard. Op de Oude Heerweg stap je letterlijk over de geschiedenis, want dit pad was ooit deel van een uitgebreid netwerk aan Romeinse langeafstandswegen. Vooraleer je opnieuw het marktplein van Sint-Lievens-Houtem bereikt, kan je nog een ommetje maken langs de Mariagrot Cotthem én langs De Pikardijn ;-)


De wandelnetwerkkaart Tussen Zwalm en Dender kost 6 euro en is te koop via www.routen.be/webshop, de Diensten voor Toerisme en de boekhandel.

Je kan de kaart ook bij ons in De Pikardijn inkijken.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page